De poëzie zit in het hart van Esther Verschure. Dat wist ze altijd al. Mooie teksten trokken haar aandacht, overal, en haalde haar uit de dagelijksheid. Maar dat de poëzie haar zó aan het hart lag en dat haar gedichten zo fijn worden ontvangen, dat weet ze nog niet eens zo lang. Esther schreef gedichten voor persoonlijke gelegenheden en om mensen naar haar werk te trekken.

Esther geeft in en rondom Waalwijk Wilde Kruiden Tochten en is veel met de natuur bezig. Begin 2019 moedigde iemand haar aan om met de gedichtenwedstrijd van DichterBij­Waalwijk mee te doen. Daar won ze tot haar grote verbazing de publieksprijs. Dit moment zorgde voor een omslag en ze besloot dat ze zich in wilde gaan zetten voor de stichting DichterBijWaalwijk om poëzie veel meer onder de aandacht te brengen. Ook bij het jonger publiek. Want wat had Esther dit alles graag al op jongere leeftijd geweten!

Onlangs heeft zij, aan de start van de Nationale Week van de Poëzie, op een basisschool in Waalwijk voor de groepen 6, 7 en 8 workshops poëzie geven en als poëziedokter de geschreven gedichten op hun gezondheid gecheckt. Er wordt in samenwerking met de school en hulp vanuit DichterBijWaalwijk naar een gedichtenwedstrijd toegewerkt. En dit is pas het begin. Esther heeft haar weg wel gevonden.

© Gedichten, auteursfoto’s en opmaak gedichten: Esther Verschure, Waalwijk (2020).