Over de PoëzieClub Eindhoven

Steun je regionale dichters!

Hans F. Marijnissen – voorzitter PoëzieClub Eindhoven

De PoëzieClub Eindhoven bestaat sinds 1998 en houdt Poëziepodium middagen elke 3de zondag van de maand (ook in de zomer) vanaf 14:00 in S-Plaza, Bleekweg 1F, Eindhoven, Boekenkastje woensdagavonden over bekende overleden dichters in Café Kraaij & Balder, Eindhoven en elders, Dichter aan Huis visites en Dichterstafel bijeenkomsten in de regio. Elke 2de zondag van de maand combineren S-Plaza en de PoëzieClub hun krachten voor Dichters ‘n’ Jazz middagen vanaf 14:30. Bij aanvang van elk seizoen is er een extra poëziepodium in de Bibliotheek Eindhoven. De club onderhoudt ook contacten en uitwisselingen buiten de regio ter bevordering van het niveau en belang van Eindhoven als Dichtstad. In het maandblad Poëthement en op Facebook kunnen dichters en organisatoren hun poëzie en evenementen delen. Elk jaar verschijnt De mooiste gedichten van …. in boekvorm. Deze website completeert het geheel.

Poëzie, proza, journalistiek, haiku, aforismen, columns, raps, spoken word, in het Nederlands, Vlaams, Zuid-Afrikaans, maar ook Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Zweeds, Noors…. – poëzie kent geen grenzen!

Elke 1ste maandag van de maand vergadering – als u een agendapunt wilt indienen, dan graag ruim vóór die datum.

STEUN JE REGIONALE DICHTERS!

Bestuur – Het bijna voltallige bestuur bij S-Plaza op zondag 19 mei 2019. Vlnr. Hans F. Marijnissen, Paul Bezembinder, Angela Polderman, Max Violier en Bob Kalkman. Willem Adelaar ontbreekt. Foto Peter Tops.

4 Comments

 1. Wat een mooi initiatief! In mijn geboortestad en de stad waar Opwenteling thuis was.

  Antwoord
  • Dank! We doen ons best bij de PoëzieClub Eindhoven. 🙂

   Antwoord
 2. Wat een hartverwarmend initiatief. Veel geluk en creativiteit gewenst.

  Antwoord
  • Dank! We doen ons best bij de PoëzieClub Eindhoven. 🙂

   Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *