De PoëzieClub Eindhoven bestaat sinds 1998 en houdt haar Poëziepodium-middagen elke 3de zondag van de maand (ook in de zomer) vanaf 14:00 in het iconische Evoluon, Boekenkastjes over bekende overleden dichters, Dichter aan Huis-visites en Dichterstafel-bijeenkomsten in de regio. Bij aanvang van elk seizoen is er een extra poëziepodium in de Bibliotheek Eindhoven. De club onderhoudt ook contacten en uitwisselingen buiten de regio ter bevordering van het niveau en belang van Eindhoven als Dichtstad. In het maandblad Poëthement en op Facebook kunnen dichters en organisatoren hun poëzie en evenementen delen. Elk jaar verschijnt De mooiste gedichten van …. in boekvorm. Deze website completeert het geheel.

Poëzie, proza, journalistiek, haiku, aforismen, columns, raps, spoken word, in het Nederlands, Vlaams, Zuid-Afrikaans, maar ook Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Zweeds, Noors…. – poëzie kent geen grenzen!

Stichting
De activiteiten van de PoëzieClub Eindhoven zijn ondergebracht in de stichting Poëthement Eindhoven, KvK 17267826.

Bestuur
Hans F. Marijnissen (vz.), Angela Polderman, Bob Kalkman, Luuk den Hartog, Max Violier, Pit van Nes, Willem Adelaar.

Privacy
De PoëzieClub Eindhoven hanteert een uitgebreid privacybeleid.

Website
De website is naast  Facebook en Poëthement het belangrijkste ‘kanaal’ van de PoëzieClub Eindhoven.

Rechten – De PoëzieClub Eindhoven streeft ernaar tekst- en beeldmateriaal dat dichters voor de website aanreiken conform de bepalingen van het Nederlands auteurs- en beeldrecht te plaatsen. Beeldwerk dat op de site en in Poëthement wordt gebruikt is hetzij rechtenvrij, hetzij geplaatst met toestemming van de maker, hetzij verklaard eigendom van de dichters die het voor de site beschik­baar hebben gesteld. Degene die desondanks meent zekere rechten te kunnen doen gelden, wende zich tot het bestuur.

Disclaimer – De PoëzieClub plaatst geen materiaal dat evident illegaal of aanstootgevend is. De dichters die hun werk op de site presenteren zijn als rechthebbenden verantwoordelijk voor de inhoud van hun werk. PoëzieClub Eindhoven kan niet aansprakelijk gehouden worden voor de inhoud van de gedichten van de individuele dichters op deze site.