Dear EindhovenLiefdesbrief aan de stad: een oproep aan alle Eindhovenaren!

We bouwen samen aan de stad Eindhoven. De stad is in ontwikkeling, groeit en verandert. Eindhovenaren maken de stad. Maar soms gaan we voorbij aan alle goede verhalen.

Een goede Eindhovenaar heeft een liefdesrelatie met zijn of haar stad. Dat ene steegje waar je voor het eerst iemand zoende. Of die keer dat PSV kampioen werd en je niet meer zag waar het stadhuis stond door de menigte. Of toen het zo hard regende dat je een brug onder zwom om naar huis te komen met Koninginnedag. Of dat Eindhoven zo is veranderd en met jou mee is gegroeid. Of daar waar je bent getrouwd, en foto’s maakte langs het kanaal. Of dat er steeds leukere plekken zijn ontstaan waar je creatief kunt zijn. Of die ene plek waar ooit die nachtclub zat waar je helemaal los kon gaan. Of dat Eindhoven juist altijd hetzelfde is gebleven voor jou. Het is echt waar, Eindhovenaren maken de stad.
En daarom doen we een oproep aan ‘de Eindhovenaar’ om een échte liefdesbrief te schrijven. Het mag natuurlijk ook in dichtvorm als dat beter bij je past.of langer).

Dear Eindhoven, zo start je. Wat wil je haar vertellen? Hoe vind je dat het met haar gaat? Hoe heb je haar leren kennen? Was het liefde op het eerste gezicht, of had je even tijd nodig om te wennen? Wil je blijven, of denk je erover na om haar te verlaten? Waarom houd je van Eindhoven? Waar was of is ze op haar best?

Schrijf jij haar een brief? Het allermooiste is … misschien schrijft ze wel terug! Wij selecteren verschillende brieven of gedichten die een mooie plek krijgen in hartje centrum in de Led Light District Expo op de begane grond van Heuvel Eindhoven.

Oproep
De brief of het gedicht (maximaal 350 woorden) kan gestuurd worden naar hello@yellowsunshine.nl. Een handgeschreven brief kan per post naar: Suzanne van Gool, Boschdijk 435, 5621 JD Eindhoven. Maandag 29 november kiezen we de leukste, mooiste of meest spannende brieven die we een plek geven in deze expositie.

De expositie Dear Eindhoven is te zien vanaf 6 december t/m 11 februari 2022 (of langer).