Gedichten over afscheid, seizoenen, eenzaamheid, de liefde staan daarin centraal. Elke bijeenkomst lezen we drie gedichten met elkaar. Het cursusmateriaal (copyright aangeleverd) ontvang je de eerste keer. De gedichten worden onder leiding van de cursusleiders op systematische en uitnodigende wijze besproken.

Inhoud
Je ontvangt instrumenten als rijm, ritme, metrum, versvormen (zoals sonnet, vrij vers) en verbeelding om gedichten nader te bekijken. Uiteraard luisteren we ook naar de betekenis van de gedichten voor ieder persoonlijk en zal de creativiteit gestimuleerd worden door mogelijk een eigen gedicht te schrijven. Op de laatste bijeenkomst breng je je lievelingsgedicht en/of lees je een zelfgemaakt gedicht.

Cursusleiders
Pit van Nes uit Eindhoven is zeer actief dichter en ervaren cursusleider. Luuk den Hartog uit Nuenen is een ervaren poëzielezer. Af en toe schrijft hij een gedicht. Hij heeft grote interesse in taal. Pit en Luuk zijn bestuursleden van de PoëzieClub Eindhoven.

Praktische informatie
/
Data: Dinsdagen van 10.00 – 12.00 uur op 18 januari, 1 en 15 februari, 1 en 15 maart 2022. Maximaal zes deelnemers; bij vier deelnemers gaat de cursus door.
/ Locatie: Het theater van de Bibliotheek Eindhoven in De Witte Dame, Emmasingel 22, 5611 AZ Eindhoven, eerste etage. Melden in het bibliotheekcafé.
/ Kosten: € 75,- totaal. Een pauze-consumptie krijg je van PoëzieClub Eindhoven. Houd daarvoor je ticket (digitaal of op papier) bij de hand. Tickets bestelt u via eindhoven.op-shop.nl/7008/cursus-pozie-lezen-en-begrijpen/18-01-2022
/ Meer informatie: mail naar: pitvannes [at] planet.nl

Corona
De PoëzieClub Eindhoven houdt zich aan de coronarichtlijnen die Bibliotheek Eindhoven hanteert.