Dit najaar bracht de Valkenswaardse Jacques van Gerven een nieuw boek uit, Zinzucht Zienzucht, deze keer samen met plaats­genoot Paul van der Meer. De gedichten van Van Gerven, in het Brabantse dialect, met de vertaling in het Standaard­nederlands erbij, worden geïllustreerd met de prachtige Street Art foto’s van Van der Meer.

Ik heb zeer genoten, van de beeldende taal en de ver­rassen­de en mooie foto’s in dit boek. De gedichten in het Brabantse dialect, met daarnaast de vertaling in het Standaardnederlands erbij! Het Brabantse dialect voegt een extra laag toe. Voor mijn gevoel intenser en directer en door klank en stembuigingen, iets van muzikaliteit. Het boek blijft bij mij op tafel liggen om meermalen te ‘pruuve’. Te beginnen met de twee heerlijke amuses in het ‘Vurwoord’.

Een boek over het alledaagse leven, het afscheid, de natuur en de liefde voor mens en dier. Een boek, met verrassende gezichtspunten, veel humor en een vleugje weemoed en nostalgie. Een belevenis van pure poëzie en beeldende kunst. En ook nog eens, de gulle steun van Jacques en Paul , die de opbrengst van het boek schenken aan het Ronald McDonald Kinderfonds!

Via de website www.jacquesvangerven.nl kan men het boek met een bestelformulier bestellen voor € 21,00 inclusief verzendkosten.

Max Violier

© Jacques van Gerven, omslag (2021), gebruikt met toestemming.