In sept. 2022 verschijnt bij uitgeverij De Wilg (Assen) de bundel Fragmentarium van Willem Adelaar.

Fragmentarium. Schrijf ik dit woord op mijn pc, dan geeft de spellingscontrole een foutmelding en onderstreept het woord met rode lijn. Oorspronkelijk had ik deze bundel In Stukken willen noemen. Maar de titel In Stukken suggereert naast het beeld, dat de schrijver stukjes schrijft, stukjes proza, stukjes powezie, het beeld van een vernietigd iemand. Schrijver dezes is echter zo heel als een geheel.
Elk mens die je ontmoet, elk boek dat je leest laat iets in je achter. In je draag je al die stukjes met je mee. En al die stukjes blijven een leven in je leiden. Je bekijkt je vissen in een aquarium. Je bekijkt je bomen in een arbrarium en schrijver dezes bekijkt en laat zijn stukjes bekijken in zijn Fragmentarium.

De Wilg is een in poëzie gespecialiseerde uitgeverij (www.waaier.com), die na 27 inspirerende jaren stopt. De presentatie van de bundel vindt op 10 september 2022 plaats, als de afrondende presentatie van de Wilgjesserie. Locatie presentatie: CODA, Vosselmanstraat 299, 7311 CL Apeldoorn. Aanvang: 14.00 uur.