In sept. 2022 verschijnt bij uitgeverij De Wilg (Assen) de bundel Imbroglio van Pit van Nes.

Tot eigen taal komen, mijn voeten op de trap, het trage daglicht, bleven we wachten, verschrijf ik, ik maak je mooi, wij trekken kinderschoenen aan, ik wacht je al zo lang, ik kom je na, niets ligt nog vast, alleen de tafel, tekent hij dagen, vallen kleren af, als vertelsels, vroegbloeiers, we gingen zitten, mijn hand tegen de zon, de leegte tooien, het schrift, aan wie ik schrijf, geen naam, tussendoor is er zon, met één blauw oog, een hek aan de grens, je bent de ratel, ik ging naar binnen, naakt, knip het zonlicht in tweeën, misschien ben ik een orchidee, alles is helder, die overgoten blauwe dag, is één bed erg, cantate, wat pret en een twiet, tot het water ons, even was er hoop, roept de pen, tijd om te spelen, de torenklok slaat tien, een dag van oude gezichten, gelach op sokken, nabij hun huis, voor zonsopgang, je oog laten gaan, voorgoed, geen lijn tussen vingers en neus, onder de navel komen, waar wij samen, blauw tekenen, we jullie bij ons dragen, gaan liggen in het koren, uitbundig ons eigenlijk hart.

Imbroglio, een Italiaans woord, is een muziekterm en betekent ook verwikkeling. De woorden in de gedichten van Pit van Nes gaan hun eigen gang en grijpen op elkaar in, zoals de versregels hierboven, uit ieder gedicht één. Onvoorspelbare woorden probeert zij naar haar hand te zetten. Zet ze uiteindelijk naar haar hand. Als zin, als muziek.

De Wilg is een in poëzie gespecialiseerde uitgeverij (www.waaier.com), die na 27 inspirerende jaren stopt. De presentatie van de bundel vindt op 10 september 2022 plaats, als de afrondende presentatie van de Wilgjesserie. Locatie presentatie: CODA, Vosselmanstraat 299, 7311 CL Apeldoorn. Aanvang: 14.00 uur.