In het bos is alles goed 
ontbladering brengt licht 
door verdwaalde takken 
De wind verheft zijn stem 
om in natte adem neer te zakken

Vaak heb ik hier gelopen
meer dan eens was ik hier zoek
Waar het mos mijn voeten
leest in sompig hijgen
en mijn tranen opneemt
in zijn zachte doek

Veel ligt hier verzwegen
De bomen hier zijn oud en wijs
het licht glinstert over oude regen
maakt alles minder grijs

Niets is hier verkeerd
niet de bomen noch zijn twijgen
geen blad gevallen of eraan
hoeft hier te zwijgen

Het leven zelf is anders
anders dan het moeten zou
en ik besef dat ik
juist daarom
zoveel van deze bomen hou

R. Spierdijk

Ik ben Renate Spierdijk. Geboren in 1962 in Schagen onder het sterrenteken Leeuw. Ascen­dant Schorpioen. Afgestudeerd Integraal Therapeut. Vanaf mijn 16e jaar schrijf ik al muziek en teksten. Niet altijd wat mee gedaan, maar hoe heerlijk is het om je op deze wijze te uiten. Al mijn liedjes heb ik eigenlijk uit een soort automatisme in dichtvorm geschreven. Niet met specifieke reden, maar zo kwam het de pen uit. In 1996 heb ik mijn eerste cassette laten maken. Heel spannend en zo enorm leuk! Er volgde een tweede, die ook op cd is gezet. Veel opgetreden met name op new-age concerten. Later volgden optredens bij dichters­bijeen­komsten. Daarvandaan ben ik ook gaan dichten. Een heel logisch gevolg eigenlijk.

Meer lezen? Bezoek gerust de website: www.renatespierdijk.nl.
© Renate Spierdijk (2020), tekst en beeld.