Onlangs verscheen De hand van je tederte, de debuutbundel van Pit van Nes, in de reeks Open van Uitgeverij U2pi.

Wat maken jouw handen
anders dan de mijne?

Poëzie spreekt een taal die niet vaststaat. Het is een mysterie dat ergens ontstaat. Een geheim verbond tussen de woorden. Pit van Nes legt de woorden neer. En onder elk woord ligt een betekenis, waaronder weer een andere betekenis ligt. Alle eenduidigheid is de dood van de poëzie. Meerduidigheid is haar kracht. U wordt uitgenodigd om de speelruimte tussen de woorden te betreden.

Veel gedichten in De hand van je tederte hebben een erotische inslag. Ze kruipen onder je huid. Zijn Lebensbejahend. De dichter getuigt van gretigheid om het leven te bezien. Juicht bij alle dingen die ontmoet worden.

Pit van Nes (1955) was lid van het Leids Dichtersgilde en bestuurslid van de Stichting Literaire Activiteiten ’s Gravenhage. Ze leidde de jaarlijkse poëzieweekenden van de Landelijke Stichting Rondom Poëzie en presenteerde Den Haag Taalt, een jaarlijkse poëziemanifestatie met Neder­landse en Vlaamse dichters in theater Branoul en de Haagse Kunstkring te Den Haag. U vindt haar regelmatig op diverse podia in het land.

 

als je terugkomt
als je er weer bent
gaan we liggen in het koren
in de bloei van zelfgekweekt
gewas, rijpe halmen op het droge
nog ongezeefde zand

en ik bak koekjes
taarten met rozijnen
licht geroosterd sesamzaad
en gierst, vers geoogst vlak voor
je komst, twee losgeklopte eieren
mijn oven voorverwarmd en rood

Pit van Nes

 

De hand van je tederte
Isbn 978 90 8759 917 1 – € 12.50
Uitgeverij U2pi BV – Website: www.uitgeveriju2pi.nl
© Pit van Nes (2021) tekst en auteursfoto. © Omslag: Uitgeverij U2pi. Beeld omslag: © Anneke Hendrikx, Breda. Met toestemming.
Openingsfoto homepage: Image by StockSnap from Pixabay (link). Free for commercial use. No attribution required.