Poëzie Verbeeld #2 start binnenkort op! Mail uw inzendingen naar marijnissenh@gmail.com  – de fotograaf zal er een foto bijmaken of zoeken (die u nog niet te zien krijgt …) en eind augustus verschijnt het resultaat, een prachtboek, A5, harde kaft, circa 200 pagina’s full colour, voor €20-€25. Iedere (geaccepteerde) inzending krijgt 1 à 2 pagina’s, gemiddeld.
De PoëzieClub Eindhoven gaat een geïllustreerde bloemlezing uitgeven met foto’s van Luuk den Hartog (1949) uit Nuenen.
Naast met het schrijven van gedichten, houdt Luuk zich vooral bezig met fotografie. Luuk: ‟De verstilling, de continue aan- en afwezigheid van de tijd, is herkenbaar in mijn foto’s. De beelden lijken eeuwigheidswaarde na te streven; ze willen het opnemen tegen het vergeten en ze kunnen slecht tegen hun verlies.” Voor informatie en portfolio’s van zijn werk (dus niet om in te zenden):

http://www.luukdenhartog.nl/
https://www.flickr.com/people/104755608@N08/
https://issuu.com/saarscheerlings/docs/igny_luuk_den_hartog

Dit wordt de tweede bundel in een reeks samenwerkingen met beeldend kunstenaars. Dichters die regelmatig onze middagen in De Zwarte Doos en in de Bibliotheek Eindhoven in De Witte Dame bezoeken en al onze vrienden komen in aanmerking voor inzending. Dus ook dichters van buiten de regio Eindhoven, zoals Vlaanderen! De bedoeling is dat u met een of twee (proza-) gedichten in de bundel komt. Of met enkele haiku. Luuk gaat fotografisch reageren op deze poëzie. U ziet uw foto niet eerder dan bij de presentatie! Een gedicht moet op één A4 passen, lettergrootte 12, tenzij het niet anders kan. Er zullen ook foto’s zonder gedichten en gedichten zonder foto’s worden opgenomen. Het mogen eerder gepubliceerde gedichten zijn, maar bij voorkeur nieuwe – de keuze is aan u! Redactie vindt plaats, zo nodig, door bestuursleden van de PoëzieClub.

De inzendingen moeten voorzien zijn van uw naam (of van een bij ons bekend pseudoniem), uw mail- en postadres en een heel korte bio van 3 à 4 regels. Teksten opmaken in .txt, .rtf, .doc, .docx, .odt, .html, .pdf et cetera formaat, of toesturen als mail of weblink. Dus niet als afbeeldingen. Mail naar poezieclub.eindhoven@gmail.com. Deadline: maandag 1 juni 2021.