Van Nico Keuning (1956) en Wim van Passel (1946) verscheen de bundel Over leven en overleven, met twee maal 28 gedichten: 28 gedichten van wereldreiziger en natuurfotograaf Wim van Passel, die door Nico Keuning van bijpassende tekeningen werden voorzien, én 28 gedichten van Nico Keuning die door Wim van Passel van bijpassende fotografie werden voorzien.

Taal is een fascinerend medium omdat je in gedachten kunt reizen en je met je verhaal mensen mee kunt nemen naar een andere wereld, een wereld die alleen in dromen bestaat en alleen met behulp van het juiste woordenboek in woorden is uit te drukken. Fotografie is een fascinerend medium omdat je in de werkelijkheid moet reizen om mensen met je foto’s mee te kunnen nemen naar een andere wereld, een wereld die alleen hier op aarde bestaat maar zelfs met behulp van de beste camera niet in woorden is uit te drukken.

A5, hardcover, 176 pagina’s. Uitgebracht in eigen beheer. Meer informatie vindt u bij Nico Keuning (De verstilde droom) of Wim van Passel (Tijdloze momenten).

Uit de bundel

Als asfalt valt

als het leven is voltooid
als as als licht wordt verstrooid
dan valt de nacht
dan slaap ik zacht
dan wordt niet langer gedeeld
wat ik vandaag nog dacht
wordt niet langer verbeeld
wat ik dromen zou vannacht

als ik niet meer ben
zal ik niet minder zijn
wanneer ik er niet meer ben
zal ik er niet minder zijn
ik blijf wie ik was
ik blijf wat ik was
mijn kleurrijk as
vertelt hoe ik was

is wordt was
was wordt as
als het leven
een regenboog was
als de dood
zwart asfalt was
dan boog ik licht
huilde ik teer

 

Tekst en fotografie © Nico Keuning en Wim van Passel (2021), met toestemming.